Ny del av galleriet med flera öppna rum - för tex utställningar, pressvisningar och möten. Hyr alltifrån denna del till hela paviljongen utefter dina behov.

Stockholms mötesplats för business and pleasure har stängt pga Stockholms Handelskammares uppsägning av lokalen. Oklart huruvida verksamheten kommer bedrivas vidare med utgångspunkten från en fysisk plats.

So Stockholm har under 12 års tid fungerat som central plats i Stockholms kulturliv och samtid. Nya trender har testats, diskuterats, lanserats. Konst, design och mode har visats om vartannat. Nya spel, filmer, bilar, accessoarer, nätverk såsom Mötesplats Stockholm, modeveckor och den egna Stockholm Beauty Week har här ägt rum med tusentals besökare.

So Stockholms slogan Where different people become one står för transparens, mångfald och samarbete. Något som Stockholm i stort står för eller borde stå för. Men det behövs öppna (oberoende) arenor som bjuder in till samtal och nätverkande, över gränserna. För att framgångsrika platser byggs på mångfald och där det finns (kostnadseffektiva, öppna) plattformar för möten, utställningar, pop ups, performances.

Digitalisering i all ära, men för att få en känsla av Stockholms själ så måste den upplevas i verkligheten. Här har So Stockholm fungerat som en av många platser för detta, något som bara kan upplevas i just Stockholm. Vi möts i verkligheten för att sedan hålla kontakten via sociala medier. Men var sker detta möte?

Min vision när jag startade So Stockholm var att jag ville att Stockholm skulle vara "lite mer Milano" och med det menade jag inte så mycket att vi skulle få fler stora modehus (detta har tyvärr inte skett bortsett från Acne, "det stora modeundret till trots") utan att vi skulle bli lite mer gränsöverskridande. Där programmerare minglade med designers. Där konstnärer gjorde business med fastighetsägare. Där studenter knöt kontakter med arbetsgivare innan examen. Där kreatören blir mer oberoende (agenter och gallerister) Kanske har vi allafall kommit en bit på väg. Men vi kan alla bli bättre på att öppna upp, dela med oss. Precis som vi gör på Facebook.

Har du en yta som du inte vet vad du ska göra av kan jag mer än gärna hjälpa dig att driva trafik och skapa värde för din eller egen räkning.

Maria Forssén, grundare av So Stockholm

Facebook/Linked in

Maria Forssén driver Heart of Stockholm AB som skapar koncept i egen regi eller för andras räkning i syfte att engarera för fler och nya affärer.

 

 

So Stockholm på Facebook